CrossFit Swifterbant

Wat is CrossFit?
CrossFit is in het kort: Constant variërende functionele bewegingen op hoge intensiteit. Ondanks dat de korte omschrijving al omvattend is, is het veel meer. Een CrossFit box (locatie) is vaak een community van gelijkgestemde, iedereen komt er om aan zijn eigen persoonlijke doelen te werken op zijn/haar eigen niveau onder begeleiding van een coach.

In de sport CrossFit komen verschillende disciplines aan bod waardoor je op ieder niveau nieuwe dingen leert en uitgedaagd blijft worden. Disciplines die je voorbij ziet komen zijn: gymnastics, weightlifting en cardiovasculaire bewegingen.

Denk bij gymnastics bijvoorbeeld aan een pull up, touwklimmen, handstands, sit ups en air squats. Onder weightlifting verstaan we Olympic Weightlifting (Clean and Jerk & Snatch – ofwel trekken en stoten), powerliften (deadlift, squat en bench press) en alles wat daar tussen zit. Cardiovasculaire bewegingen zijn bijvoorbeeld hardlopen, roeien en fietsen maar in de zomermaanden ook nog wel eens zwemmen.

Al deze bewegingen kunnen in veel verschillende variaties voorbij komen tijdens de workout of the day (WOD). Bekijk hier het rooster wanneer de lessen gegeven worden.

Naast de reguliere CrossFit lessen bieden we ook CrossFit Teens lessen aan voor de jeugd van 11 t/m 15 jaar.

Scroll to Top